hogeschool VIVES VHTI opfrissing centrale hal

Opdrachtgever
hogeschool Vives
Locatie
Kortrijk
Jaartal
2015

De centrale hal is de uitvalsbasis voor een 500-tal studenten in de vrije uren en pauzes.
Het concept voor de opfrissingswerken is de inplanting van een "fictieve printplaat" op het gelijkvloers.
Uit dit concept volgt bijna automatisch de nieuwe indeling.
De zone is mooi afgelijnd door de 2 zijdelings geplaatste wanden in houten lamellen op onregelmatige afstand van elkaar geplaatst. Er is een spel van open en geslotenheid, versterkt nog door de ingewerkte zit-nissen alwaar een student graag even een boek leest of gewoon even tot rust komt. 2 zijden per lat zijn geschilderd in een waterig wit en rood, alsook zijn deze kleuren verder gebruikt in het interieur. Het is een verwijzing naar de Vives-kleuren!
De bestaande verouderde meubelen werden verwijderd, wanden werden wit geschilderd en een egale neutrale grijze gietvloer werd geplaatst met 2 witte kleurvlakken die duidelijk aangeven waar de recreatiezone zich bevindt. (ping pong / kickertafel)
De "chip" is vertaald naar een tribune, gericht naar een multimediawand die een meerwaarde biedt tov de oorspronkelijke wand die enkel als lichtwand dienst deed. Nu kan men er boodschappen op weergeven, een voetbalmatch bekijken, een optreden volgen, en zoveel meer.
De tribune is meer dan een meubel... op de treden zit men er samen met medestudenten, werkt men op pc, studenten verorberen er hun broodje tijdens een aangename babbel met hun maten, men hangt er graag rond!
Wil men iets intiemer of rustiger zitten, dan kan men in de zit-cilinder een plekje zoeken.
Een verscheidenheid aan functies gebundeld in "een printplaat"!

a3 ontwerpburo
a3ontwerpburo
info@a3ontwerpburo.be
Adres
Jules Baertstraat 3, 8510 Bellegem
Telefoon
0032 56 / 25 82 21