Nieuwbouw Kleuterschool

Opdrachtgever
VBS kleuterschool / nieuwbouw
Locatie
Bellegem
Jaartal
2010

De kleuterschool te Bellegem, een vrij kleurrijk geheel bepaald door zijn omgeving, bevindt zich op een 2,5 m lager gelegen perceel naast de bestaande school met een openbaar wandelpad tussen bestaand en nieuw terrein.

Een ruime speelzaal staat in lijn met de bestaande straatgevel.
Deze speelzaal over twee verdiepingen, met een imposante ruimtelijkheid als gevolg, overbrugt als balkvormig volume het openbaar pad en zweeft uit tot boven het bestaand terrein als fysische verbinding tussen bestaand en nieuw.
Respect voor de bestaande helling van het perceel creëert onder deze balkvorm een overdekte buitenruimte als speelterrein.

Verschillende ‘klasboxen’ met hoofdzakelijk maatmeubilair, afgewerkt met een opvallende (basis)kleur waarmee de kleuters worden geïdentificeerd, zijn a.h.w. in de polyvalente zaal geschoven.
De plafondhoge beglazing doet een daadwerkelijke interactie bestaan tussen klas, speelzaal en omgeving. Of hoe architectuur uitnodigt tot klas-overschrijdend werken.

Sobere schoolarchitectuur, kleutervriendelijk dankzij kleurige en speelse accenten, met aandacht voor relaties en zichtlijnen.

a3 ontwerpburo
a3ontwerpburo
info@a3ontwerpburo.be
Adres
Jules Baertstraat 3, 8510 Bellegem
Telefoon
0032 56 / 25 82 21