Nieuwbouwwoning C

Opdrachtgever
Dhr. en Mevr. Chys
Locatie
Geluwe
Jaartal
2016

A3ontwerpburo realiseert een BEN-woning of ‘Bijna-Energie-Neutrale woning’ met hedendaagse, strakke vormgeving en plafondhoge beglazing. Behaald E-peil : E17

De energienormen in de woningbouw worden steeds strenger.
In de nabije toekomst worden BEN-woningen de norm.
Daartoe dient gestreefd te worden naar een zo laag mogelijk E-peil en K-peil teneinde de netto-energiebehoefte voor verwarming te beperken.
Om aan die netto-energiebehoefte te voldoen, dient vervolgens gebruik gemaakt te worden van hernieuwbare energiesystemen.

Algemeen wordt afgeraden met grote glaspartijen te werken om aan die BEN-normering te voldoen.
A3ontwerpburo is er daarentegen in geslaagd in een nieuwbouwwoning te Geluwe de sobere, strakke, hedendaagse stijl met grote glaspartijen te combineren met een vrij lage energiebehoefte, een vrij laag risico op oververhitting en een opvallend laag E-peil en K-peil.
Behaald E-peil : E17

Deze nieuwbouwwoning wordt als koppelwoning opgesteld, om in de toekomst, op het rechter aanpalend perceel, tegen aan te bouwen.

Het gebouw vertoont een sober spel van openheid en geslotenheid, van massieve paramentvlakken en glaszones.
De achtergevel wordt vrijwel volledig van beglazing voorzien, doch het speels claustra-metselwerk zorgt als een soort voorzetwand voor de vereiste privacy en de nodige zonwering.
Aldus kan de bewoner genieten van overmatige lichtinval en wordt zowel het licht als het zicht a.h.w. gefilterd, wat binnenin tot een aangenaam, natuurlijk lichtspel leidt, zonder gevaar voor oververhitting.

Terraszones en autostandplaats naast de woning worden één met het gebouw dankzij de alles omhullende skeletstructuur bestaande uit betonnen of stalen luchtbalken en kolommen.

a3 ontwerpburo
a3ontwerpburo
info@a3ontwerpburo.be
Adres
Jules Baertstraat 3, 8510 Bellegem
Telefoon
0032 56 / 25 82 21